torstai 16. lokakuuta 2014

Sydänlammen karpalosuopäivä

Tiistaina ryhmämme suuntasi kohti Ikaalisen Sydänlampea. Mukanamme oli kaksi opasta esittelemässä alueen maastoa ja johdattamassa meitä kohti karpalosuota. Kävelymatkan aikana selvisi, että karpaloiden poimintaretki oli monelle meistä ensimmäinen kerta. Suolle saavuttaessa kumisaappaista oli apua, säästyipähän jalat kuivana. Käveleminen oli yllättävän raskasta erittäin kostean ja upottavan ympäristön ansiosta.

"Ihan oikeasti poimitaan karpaloita tässä."

Maisema Sydänlammelta


Suon laidalla oli pieni kalliosaareke jonne saimme sytytettyä leiritulen. Nuotion sytyttämisen jälkeen lähdimme omaan tahtiin etsimään ja poimimaan karpaloilta ympäröivältä soistikolta. Marjojen bongaus oli alkuun aika kankeaa, koska ei ollut aluksi mitään tietoa minkälaiselta alueelta pitäisi aloittaa etsintä. Pikkuhiljaa sitä sitten alkoi löytymään saalista etsinnän jälkeen, ja sitä kyllä tulikin aika reippaasti.

Hieman ennen lounastaukomme alkamista Sydänlammelle saapui MTV3-kanavan reportteri sekä kuvaaja Helsingistä. Tervehtimisten jälkeen aloitimme lounastamisemme ja samalla rupattelimme reportterin kanssa tarkemmin asiasta, mistä he olivat tulleet tekemään haastatteluaan. Haastattelija halusi kommentteja työllistymistä edistävien palvelujen toiminnasta, tulevasta lakimuutoksesta sekä Luontopolku kurssista. Kuvaukset olivat uusi ja jännittävä tilanne monelle, mutta luontoympäristö, rento nuotiotunnelma ja kurssilaisten läsnäolo vähensi suorituspaineita. Myös ohjaajaamme haastateltiin kurssin sisällöstä ja vaikutuksista työllistymistä edeltävänä palveluna.


Kurssilaisen haastattelutilanne





0 kommenttia:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

Jump to TOP